Savjeti za ugodan san: Kako da spavate kada je napolju vruće

Kako ljeto odmiče, postaje sve toplije. Neki ljudi su oduševljeni a drugima je veoma teško da spavaju kada je vlaga i previše stepeni napolju.

TEMPUR je za vas istražio najpopularnije savjete za dobar san bez obzira na to koliko je toplo ili vlažno vrijeme.

Stavite pamučnu posteljinu

Razmislite o promjeni svoje posteljine – odbacite debeli najlon, poliester ili svilene čaršafe i zamijenite ih tankom pamučnom alternativom, kao što je TEMPUR luksuzna posteljina. Pamuk je lakši i prozračniji, i pruža vam udobniji san.

Jedno od najneugodnijih iskustava, kada je spavanje tokom ljeta u pitanju, sigurno jeste buđenje ujutru u ljepljivom znoju – pamuk rješava ovaj problem jer upija vlagu i daje vam prijatniji početak dana.

Koristite električni ventilator

Nije iznenađujuće da vam ventilator pomaže da zaspite. Dok je njegova primarna uloga da stvori protik vaduha u prostoriji i napravi lagan povjetarac, on hladi ne samo onoga ko spava već i cijelu prostoriju. Nekima je čak i zvuk koji ventilator proizvodi umirujuć i ugodan za spavanje!

Stavite zdjelu sa ledom ispred ventilatora

Iako zahtijeva malo pripreme, vrijedi svakog minuta. Par sati prije nego što odete na spavanje, napravite mjesta u zamrzivaču za posudu sa vodom. Kada se zamrzne, stavite je ispred ventilatora kako bi led hladio vazduh koji struji oko njega.

Na ovaj način, vazduh koji cirkuliše nije topao, već vas, pomoću leda, brže rashlađuje.

Neka vam je soba dobro izvjetrena

Ključ za svježiju prostoriju tokom ljeta jeste cirkulisanje vazduha, bez obzira na doba dana. Noću, međutim, osigurava da imate udoban san bez vrućine i znojenja. Upalite klimu ili pokušajte da otvorite nekoliko prozora kako bi vazduh cirkulisao, i time toplotu učinio podnošljivijom.

Koristite tanji jorgan

Ništa nije tako prijatno kao kada se ugnijezdite u jorgan nakon dugog dana, ali kada krene ljeto i vrućine, mnogima je nepodnošljiva pomisao na pokrivanje. Pokušajte da zamijenite teški zimski jorgan, za neki lakši, tanji i prozračniji koji odgovara za toplije vrijeme. Ova vrsta pokrivača vam pruža svu udobnost pokrivanja ali sprečava da vam bude prevruće.

Ako ni to nije dovoljno, pokušajte da se otarasite jorgana u potpunosti i koristite samo čaršaf. Ovo je super tanak prekrivač uz koji vam je udobno ali idalje ne vruće.

Budite hidrirani

Nije nikakva tajna da je hidriranje veoma bitno, pogotovo ako smo izloženi suncu. Ne prestaje biti manje bitno ni kada idemo da spavamo. Preporučljivo je da se popije oko dva litra vode dnevno da bi bili zdraviji, zato se potrudite da pijete dovoljno vode tokom dana ali i uveče pred spavanje. To će spriječiti da se budite sa osjećajem dehidriranosti.

Kako bi bili sigurni da se dobro naspavate u vrelim uslovima, TEMPUR madraci imaju otvorenu ćelijsku strukturu što čini da mogu da ,,dišu’’. Ili probajte TEMPUR-FIT klasični jorgan koji ima tehnologiju da optimizuje tjelesnu temperaturu i kontroliše vlažnost.

Dakle, recite zbogom nepodnošljivim vrelim i znojavim ljetnjim noćima uz ove savjete koji pomažu da se rashladite i bolje naspavate.

Kontakt

SKALA MONTE D.O.O.

Rijeka Crnojevića,
81250 Cetinje, Montenegro.

tel: +382 20 651 786, +382 68 05 80 80
e-mail: office@skalamonte.me