Kako da se naspavate ako... vaš partner hrče

Hrkanje često može da bude prepreka za dobar san, pogotovo ako je vaš partner taj koji vam ne da da zaspite.

Kada na kraju napornog dana napokon legnete u krevet, hrkanje je poslednja stvar koju želite da čujete.

Nalaženje rješenja za hrkanje može biti malo komplikovano. TEMPUR ima nekoliko korisnih savjeta kako da spriječite da hrkanje vašeg partnera remeti vaš san...

Nosite čepiće za uši

Čepići za uši su daleko stigli za samo par godina.

Čepići od sunđera često ispadaju iz ušiju dok spavate, što ih čini manje nego idealnima.

Međutim, voštani čepići su revolucionarno olakšali nesmetano spavanje jer se oblikuju unutar vašeg uva, blokirajući pritom spoljašnje zvukove, i tu ostaju do kraja noći. Mogu se kupiti na šalteru, kao brz, lak i efikasan način da blokirate zvukve dok spavate.

Čepići za uši su savršeno kratkoročno rješenje, ali postoje i trajniji koraci koji se mogu preduzeti.

cepiciPokušajte da smršate par kilograma

Ovo je namijenjeno onima koji hrču.

Hrkanje se često pogoršava ako imate prekomjernu težinu. Masne naslage u vašem grlu mogu da vam suze disajne puteve, i to može da dovede do otežanog disanja tokom spavanja. Ograničen dotok vazduha može da prouzrokuje da vaši disajni putevi vibriraju, što dalje prouzrokuje onaj očajni zvuk hrkanja koji nam toliko smeta!

Vježbe je vrlo lako uvesti u dnevnu rutinu, bilo da je to brza šetnja nakon ručka ili dizanje 20 minuta ranije za kratki džoging.

Ukalupite se u svoj madrac

Mi shvatamo koliko je položaj bitan prilikom spavanja – zbog toga TEMPUR madraci koriste revolucionarnu memorijsku pjenu da se oblikuju po vašem tijelu.

Kao što znamo, zvuk hrkanja nastaje kada nam tkivo disajnih puteva vibrira u grlu. Jedan od uzroka su i određeni položaji tijela u kojima spavamo.

Dakle, adekvatan madrac, koji se oblikuje prema vašem tijelu može pomoći vama i vašem partneru da se smjestite u najudobniji položaj za spavanje i samim time pretvori vašu spavaću sobu u pravo utočište za ugodan san.

Razgovarajte sa svojim ljekarem

Ne smijemo zaboraviti da je hrkanje medicinski problem i, ako se ne izliječi, može negativno uticati na vaše blagostanje.

Ako gubite san u kontinuitetu, doktor vam moše dati širok spektar opcija i rješenja.

Kombinacija blagostanja, tišine i komfora je često najbolji način za borbu protiv hrkanja. Međutim, uzrok se nekada može povezati sa medicinskim stanjem kao što je apneja ili neki fizički problem koji možda čak bude iziskivao operaciju, kao recimo devijacija nosa.

Ako se hrkanje nastavlja nakon što ste probali baš sve, onda postoji mogućnost da je problem ipak fizičke prirode, pa osim devijacije nosa to mogu biti krajnici ili neki drugi dio vašeg grla koji uzrokuje vibracije.

Doktor vam može predložiti operaciju koja bi vam pomogla sa istrajnim problemom hrkanja.

Da li imate neke savjete za zaustavljanje hrkanja jednom za svagda? Napišite nam u komentarima šta je vama najkorisnije u ovoj borbi...

Kontakt

SKALA MONTE D.O.O.

Rijeka Crnojevića,
81250 Cetinje, Montenegro.

tel: +382 20 651 786, +382 68 05 80 80
e-mail: office@skalamonte.me