Kako da se naspavate ako... često putujete

Česta putovanja najčešće nemaju za posljedicu opušteni, miran način života - neprospavane noći, ustajanje rano ujutru, užurban raspored i niz neudobnih sjedišta stvoriće svakome nostalgiju za sopstvenim krevetom.
Međutim, nema razloga da se dozvoli stresu da nadvlada i uskrati vam odmor i san.

Evo najboljih savjeta od TEMPUR-a koji će pomoći putnicima se dobro naspavaju.

 

Dok ste na putu

Ako ste često putujete, postoje neke stvari koje mogu pomoći da se opustite tokom putovanja i takođe pripremiti vaše tijelo da spava bolje kada se vratite kući.

• Pripremite vaše tijelo za fleksibilan raspored - Prije nego što odete na put pokušajte da izbjegnete strogu rutinu jela i spavanja, tako da postepeno naviknete na drugačiji ritam.

• Obezbijedite sebi što više sunčeve svjetlosti - Izlaganje suncu pomaže regulisanju tjelesnog sata koji će pomoći tijelu da osjeća umor kada nema svijetla, i spremni ste za spavanje.

• Budite odmorni dok ste na putu - Forsiranje da ostanete budni ili pokušavanje da pobijedite vremenske zone nije uvijek najbolja ideja.

Pokušajte da se odmorite koliko je najviše moguće da biste izbjegli premorenost kada se vratite.

• Nabavite sebi pravu opremu - Što vam je komfornije i udobnije tokom putovanja, to ste odmorniji i opušteniji, pa ulaganje u TEMPUR putni jastuk i masku za spavanje čini unapređenje svakog putovanja sigurnijim.transit pillow lifestyle

Povratak kući

Vraćanje u svoju normalnu rutinu je ključ da vaše tijelo zaboravi stres putovanja.

Zato pazite na:

• Odmaranje - Kada dođete kući ne žurite da se bacite pravo u krevet i zaspite. Uzmite malo vremena za opuštanje, pročitajte knjigu ili ostanite

duže u kadi kao opuštanje pred spavanje.

• Vejžbu - Neke lagane vježbe ili istezanje mogu da snize nivo stresa i pripreme tijelo za poboljšanje kvaliteta sna.

• Izbjegavajte kofein - uzimanje kafe ili energetskih napitaka da bi bili budniji tokom dana može imati negativan uticaj kada pokušavate da se odmorite. Kofein može da traje između 8-14 sati u vašem tijelu, tako da je najbolje da se izbjegne kada vam je potreban san.

• Pripremite svoju sobu - Neka vam u sobi bude što tamnije kada želite da spavate. Ako se naprežete da utonete u san probajte sa uvođenjem malo "bijelog šuma" i smanjivanjem temperature u sobi - ventilator je savršen za oboje.

• Povratak na udoban krevet - TEMPUR vjeruje da postoji savršen madrac za svakoga i povratak kući svome savršenom madracu će dovesti do mirnog sna. Pogledajte naš vodič za pronalaženje pravog madraca za vaš tip tijela da vidite koji može biti najbolji za vas: http://me.tempur.com/mattress

Nakon što ste završili putovanje oko svijeta, vaš TEMPUR madrac će biti tu za dobrodošlicu.

Kontakt

SKALA MONTE D.O.O.

Rijeka Crnojevića,
81250 Cetinje, Montenegro.

tel: +382 20 651 786, +382 68 05 80 80
e-mail: office@skalamonte.me