Vaša jutarnja rutina: Kako da budete spremni za 10, 30 ili 60 minuta

 

Bilo da ste ranoranilac koji pola posla obavlja već prije 8h ili šampion koji za 15 minuta od ustajanja izlazi na vrata, svi naši dani počinju negdje i svi počinju drugačije.

Bez obzira na to koliko vremena vam je potrebno da ustanete i pripremite se za dan koji počinje, postoje neke stvari koje možemo učiniti da budemo sigurni da će nam u tome pomoći - u vidu naše jutarnje rutine.

TEMPUR ne samo da ima veliki izbor madraca koji će vam pomoći da se dobro naspavate, već smo vam pripremili i neke savjete i trikove kako bi vaše jutro bilo što plodotvornije - bez obzira na to koliko vremena imate ...

Waking woman mm

Kako se spremiti za 10 minuta

Za nekoliko srećnih ljudi, 10 minuta je sve što je potrebno da budu spremni za dan koji je pred njima.
Međutim, važno je da se pretjerano ne žuri ujutru. Prethodna priprema je ključ da se spremite brže nego Supermen u telefonskoj govornici.
Pripremite svoju odjeću uveče, kao i brzi doručak (na primjer pecivo ili kuvana jaja) koji ćete ostaviti u frižideru preko noći.
Na taj način, čak i sa samo 10 minuta vremena, nećete osjećati žurbu i stres prije nego što napustite svoj dom.

Kako se spremiti za 30 minuta

Iako izgleda kao da imate dovoljno vremena da se spremite, još uvijek je važno da isplanirate svoju jutarnju rutinu tako da mudro iskoristite tih 30 minuta.
Pripremite noć ranije sve što možete, tako da nema trke oko traženja ključeva ili odjeće. Odvojite pet minuta vremena za opuštanje - bilo da je to par gutljaja jutarnje kafe u kuhinji ili nešto duži tuš. To će pomoći laganom uranjanju u dan, umjesto buđenja naprečac.
Na kraju, iako možete doći u iskušenje da provjerite e-mailove, odgovorite na sms poruke vezane za posao ili provjerite socijalne mreže, izbjegnite da koristite telefon dok ne izađete iz kuće. Vaš dom treba da bude mjesto gdje se možete opustiti i odmoriti, pa ne dozvolite da vam se posao ušunja u jutarnju rutinu sve dok niste potpuno spremni za radni dan.

Kako se spremiti za sat vremena

Čitav sat vremena da se spremimo - kakav luksuz!

Tih dragocjenih 60 minuta daju vam dovoljno vremena da krenete potpuno spremni u novi dan.
Osim rutine opisane u prethodnoj tački, sa ovim vremenom na raspolaganju treba još i:

    - Pojesti dobar doručak

Kada obezbijedite svom mozgu pozitivan priliv energije odmah ujutru, to će vam pomoći da budete veoma efikasni tokom cijelog dana.
Poznato je da hrana može popraviti raspoloženje i značajno poboljšati produktivnost.
Neke od namirnica koje su posebno dobre u povećanju produktivnosti:

Avokado
borovnice
Integralne žitarice
riba

   - Vježbati

Uzimanje malo vremena ujutru za vježbu ili čak samo dobro protezanje može da vam razbistri glavu. Ovo može biti i savršeno vrijeme da fokusirate svoje misli na ono što želite da postignete toga dana i pripremite se da se to i ostvarite.

   - Napravite savršen tajming

Kad imamo čitav sat vremena da se spremimo, može se lako desiti da se previše opustimo i ostavimo sve do poslednjeg minuta, što znači da ipak žurimo napolje pod stresom.
Napravite rutinu koja vam omogućava da rasporedite svoje vrijeme i prostor za svaku pojedinačnu aktivnost u toku toga sata.

Svako će za sebe naći najzgodniju aktivnost tokom jutarnje rutine, ali imati sistem u tome, kao i taktiku za povećanje energije, bez sumnje će pomoći da se poboljša ostatak dana.

Kontakt

SKALA MONTE D.O.O.

Rijeka Crnojevića,
81250 Cetinje, Montenegro.

tel: +382 20 651 786, +382 68 05 80 80
e-mail: office@skalamonte.me